Zoeken
04 pps dgs gemeentehuis westland exterieur avond licht.jpg

Gemeentehuis Westland

Technisch beheer & onderhoud én de integrale facilitaire dienstverlening

Een uniek project en een mooi visitekaartje voor PCH en VolkerWessels: Gemeentehuis Westland. Of Gemeentehuizen eigenlijk, want dit Publiek Private Samenwerkingsproject (PPS) bestaat uit twee gebouwen. Het is één van de PPS-projecten van PCH samen met andere VolkerWessels bedrijven. Onder het DBFMO-contract vallen niet alleen ontwerp en de bouw, maar ook onderhoud en exploitatie voor vijfentwintig jaar.

PCH als integrale dienstverlener

In de exploitatiefase verzorgt PCH de facilitaire dienstverlening op de beide locaties. Gezamenlijk met HOMIJ zijn we verantwoordelijk voor zowel het bouwkundig en technisch onderhoud als de integrale dienstverlening voor de Soft FM diensten zoals catering, schoonmaak, glasbewassing, reststoffenmanagement, groenvoorziening, ongediertebestrijding, gladheidbestrijding en voor de dagelijkse beveiliging van het publieksgedeelte. Daarnaast bemannen wij de Servicedesk op locatie.

 

Gemeentehuis Westland is in alle opzichten een bijzonder project. Het ontwerp voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van duurzaamheid, transparantie en flexibiliteit, zoals gewenst door Gemeente Westland. De gedachte achter het ontwerp is de tuinbouw, die in deze regio een belangrijke rol speelt. Er is veel gebruik gemaakt van glas, zodat de gebouwen transparant zijn, net zoals dit het geval is bij de kassen.

 

Maar ook door de samenwerking in het voortraject, waarin de realisatie- en exploitatiepartijen nauw hebben samengewerkt om mooie, solide gebouwen met het oog op duurzaam onderhoud te realiseren. Doordat het contract vijfentwintig jaar loopt, hebben we ook de tijd en mogelijkheid om innovaties te testen in de dienstverlening, te investeren in kennis en ervaring van de betrokkenen, en specifieke opleidingen te ontwikkelen. Uniek!

 

Contactpersoon