icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

IJsbaan Twente

‘Je op glad ijs bewegen’ kreeg in 2008 wel een hele letterlijke betekenis voor PCH. Via een DBMO-contract van de gemeente Enschede werden we verantwoordelijk voor de commerciële exploitatie en het onderhoud  van de ijsbaan. Een hele andere discipline dan Facility Management of Parking omdat we risicodragend en zonder financiële ondersteuning een maatschappelijk voorziening runnen.

Looptijd
2008 - 2028
Bijzonderheden
Social return, PCH is risicodragend exploitant

Rol PCH

Hoe exploiteer je een ijsbaan? Wat en vooral wie heb je daarvoor nodig? In de beginperiode waren dat onze belangrijkste vragen en uitdagingen. Maar inmiddels is IJsbaan Twente een schaatsbaan met alles erop en aan: schaatsen, schaatsles, schaatsverhuur, horeca, landelijke schaatswedstrijden  en evenementen. Bovendien neemt de ijsbaan en belangrijke plek in als het gaat om social return. Zowel in de horeca als schoonmaak bieden we leer-werktrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Contactpersoon
Gianni Romme
Manager IJsbaan
gianni.romme@ijsbaan-twente.nl