HomeNieuws VWX: gegarandeerde tevredenheid en levenskwaliteit in de werkomgeving

VWX: gegarandeerde tevredenheid en levenskwaliteit in de werkomgeving

Actueel

PCH wil de gebouwgebruiker gegarandeerde tevredenheid en levenskwaliteit in de werkomgeving bieden. Nu en in de toekomst! PCH geeft advies voor ontwerp en exploitatie op basis van gebruikersinformatie. Te allen tijde stellen wij de gebruikers centraal en willen wij hen tevredenheid in hun nieuwe werkomgeving garanderen. En daarom zijn we volop in ontwikkeling met ons nieuwe concept: VWX. Onze filosofie is vanuit de kern gebaseerd op functionele en emotionele gebruikerskwaliteit. Daarom is het voor ons zo belangrijk om zoveel mogelijk ‘first time right’ keuzes maken. Dit draagt namelijk direct bij aan de gebruikerstevredenheid, maar ook aan de minimalisatie van faalkosten.

Integraal data platform VWX

Hoe komen we nu aan deze gebruikersinformatie? Op VWX verzamelen en analyseren we gebruikersinformatie. Gebruikersinformatie bestaat onder meer uit gebruikersmeldingen, gebruikerstevredenheidsonderzoeken, gebouwbeheersysteem- en sensorinformatie. Zo meten we wat - hoe, waar en wanneer - in het gebouw wordt gebruikt. En, heel belangrijk, hoe dit door de gebruiker wordt ervaren. Het gaat dus om het continu monitoren van zowel functionele als persoonlijke waarden bij het gebruik van het gebouw. Immers, meten is weten! Wij verzamelen informatie die bijdraagt aan de tevredenheid en levenskwaliteit van de gebruiker.

 

Deze verzamelde en geanalyseerde data wordt ingezet voor optimalisatie tijdens de exploitatie, maar dient ook als referentie-informatie voor concept- en productkeuzes bij de ontwerp- en de bouwfase. De analyse van referentie-data stelt ons in staat onderbouwd advies te geven aan opdrachtgevers, ontwerpers en bouwers over wat gebruikers wel en niet waarderen in het gebouw. Maar ook wat het effect is van bepaalde materialisatie- en installatiekeuzes op de exploitatie en hoe we deze keuzes in het licht van circulariteit, levenskwaliteit en LCC kunnen optimaliseren. Referentie-data wordt vanzelfsprekend steeds waardevoller, naarmate meer gebouwen worden aangesloten op het VWX platform en meer meetmethodes op de diverse activiteiten in het gebouw worden toegepast.

 

Het integrale platform wordt steeds rijker aan data en zo kunnen we huidige en nieuwe opdrachtgevers en onze collega’s in de keten (ontwerp en realisatie) steeds beter adviseren. PCH is, op basis van de realtime data en het lerend vermogen daarvan, in staat een passend advies te geven en gebruikerstevredenheid, levenskwaliteit en optimalisatie te garanderen in de totale gebouwcyclus. En zo voegen we waarde toe aan werken, wonen en mobiliteit.

 

Hieronder ziet u werking van VWX gevisualiseerd met een animatie.

 

 

Wilt u meer weten over VWX?

Neem dan contact op met ons hoofdkantoor via het telefoonnummer 088- 186 10 10 of stuur een mail naar VWX@volkerwessels.com.

+