icon-arrow-right
HomeNieuws Veiligheid als kernwaarde in onze dienstverlening

Veiligheid als kernwaarde in onze dienstverlening

Actueel

PCH Dienstengroep is gestart met het VolkerWessels veiligheidsprogramma WAVE, Wees Alert! Veiligheid Eerst! Het programma is opgezet om de veiligheid van de werknemers en de omgeving van onze werkplekken te borgen. 

Sommige handelingen die onze medewerkers bijna dagelijks doen kunnen gevaarlijk zijn. Bewustwording en urgentie zijn de basis van veilig werken. Door elkaar aan te spreken, goed op elkaar te letten en aandachtig te werken kunnen handelingen veilig worden uitgevoerd. Wij doen hierbij een beroep op eenieder om voorbeeldgedrag te creëren. Onze mensen nemen geen onaanvaardbare risico’s. Veiligheid moet voortdurend in het bewustzijn van alle PCH medewerkers zitten en als vanzelfsprekend ervaren worden. Het is meer dan het volgen van regels, het is een manier van werken.

Het oprichten van een PCH WAVE team (afvaardiging van alle geledingen binnen PCH) zorgt ervoor dat alle medewerkers van PCH geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. Tevens zal het Wave team erop toezien dat de veiligheidswaarde en - regels van PCH structureel in acht worden genomen. Regelmatig zullen de teamleden bij elkaar komen om verschillende cases uit het werkveld uit te diepen en deze vervolgens mee te nemen in het actieplan.

Wave Team
Het WAVE team van links naar rechts: Gerwin van Dam, Roelof Gebben, Han Standaar, Lizzy van de Pol, Ester de Hoogh en Wouter Jan Hazewinkel
+