HomeNieuws Unieke VW-koekjes met een goed gevoel

Unieke VW-koekjes met een goed gevoel

Actueel

Onlangs is PCH Dienstengroep een samenwerkingsverband aangegaan met de bakkerij van Twente Uniek. In deze unieke koekenbakkerij werken gemiddeld 15 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Collega’s Heleen Huyts en Milène Zwijnenberg namen een kijkje op de werkvloer in Nijverdal.

Twente uniek koekenbakkerij

Zelfstandig aan het werk

Onder begeleiding van professionele bakker Paul Bonestroo leren de medewerkers de kneepjes van het vak. En ze maken echt alles zelf, van begin tot eindproduct. Ingrediënten afwegen, deeg en beslag maken, producten vormgeven, bakken, per stuk verpakken en sealen en bestickeren; alles wordt met evenveel zorg, liefde en precisie uitgevoerd. Prachtig om te zien! En wanneer de bestelling is afgerond, vervoeren eigen chauffeurs de koekjes door heel Nederland.

 

Naast het verpakken van de koeken en het verwerken van de bestellingen verrichten de medewerkers voor verschillende bedrijven uit de regio lichte inpakwerkzaamheden, zoals het inpakken van schroefjes en het vullen van pepermuntdoosjes. 

Trots om te werken bij Twente Uniek

Bakker en begeleider Paul, sinds 11 jaar in dienst, is trots om onderdeel uit te maken van het ‘unieke team’: ‘De bakkerij bestaat sinds 12 jaar en sinds november zitten we in een nieuw pand in Nijverdal. Wij kunnen onze medewerkers een échte werkplek bieden, waar ze met iets begeleiding zelfstandig kunnen leren en werken. En waar ze trots kunnen zijn op hun werk maar vooral op zichzelf. Ik geniet nog elke dag van de blije gezichten wanneer weer een bestelling is afgerond’.

+