icon-arrow-right
HomeNieuws IJsbaan Twente open voor schaatstop én recreant

IJsbaan Twente open voor schaatstop én recreant

Actueel

Op maandag 14 september stonden de eerste fanatiekelingen weer op de schaats in Enschede. IJsbaan Twente is vervroegd geopend op verzoek van topschaatsteams. Team Lotto Jumbo, Continu, Beslist.nl en vele anderen bereiden zich voor op de eerste echte krachtmeting van het schaatsseizoen. De tickets voor de World Cups worden op 30, 31 oktober en 1 november namelijk verdeeld tijdens een wedstrijd in Enschede. Wie zijn favorieten nu een keer in Enschede wil aanmoedigen moet de website van de KNSB in de gaten houden voor de kaartverkoop.

Bijzonder seizoen

Het is een bijzonder seizoen voor de ijsbaan, want nog nooit stonden echt álle toppers aan de start van een wedstrijd op het Twentse ijs. IJsbaan Twente springt hiermee in het gat dat Thialf in Heerenveen achterlaat wegens een verbouwing van het ijsstadion.

Ook voor de recreant kunnen de schaatsen weer uit het vet. Elke schaatsliefhebber kan weer genieten van de winterpret in de hal in Enschede. De ijsbaan heeft ruime openingstijden voor recreatief schaatsen en is t/m maart elke dag geopend.

Voor wie wil beter wil leren schaatsen staat de schaatsschool klaar met een gevarieerd lesaanbod. De meest gekozen lesvorm is de wekelijkse groepsles. Iedere dag op verschillende tijdstippen zijn er lessen waar kinderen en volwassenen zich voor kunnen inschrijven. De lessenseries starten in oktober en in januari.

NB: Op zaterdag 26 september staan ook veel topschaatsers aan de start, bijvoorbeeld Ronald en Michel Mulder, Jesper Hospes en Mayon Kuipers. Van 17 tot 22 uur rijden topschaatsers en talenten wedstrijden over 500, 1000, 1500, 3000 en 5000 meter. Kijken is gratis.

+