icon-arrow-right
HomeNieuws PCH Dienstengroep loopt Damloop by Night voor Campagneteam Huntington

PCH Dienstengroep loopt Damloop by Night voor Campagneteam Huntington

Actueel

Op 22 september a.s. zal PCH Dienstengroep voor de 2e keer deelnemen aan de Damloop by Night. Een groep van 40 collega's gaat dan 8 km hardlopen om geld in te zamelen voor het Campagneteam Huntington. De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Wij willen het Campagneteam ondersteunen om zo meer onderzoek naar deze vreselijke ziekte mogelijk te maken.

Wat doet Campagneteam Huntington?

Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden. Ze vergroten de bekendheid van Huntington en proberen voldoende fondsen te werven aan de hand van een landelijke campagne (doodgezwegen.nl). Alle opbrengsten hiervan gaan naar onderzoek.

Ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Maar daar is veel onderzoeksgeld voor nodig!

'We zijn heel blij dat PCH Dienstengroep het Campagneteam Huntington wil sponsoren met de Damloop by Night. Niet alleen omdat we nog veel geld nodig hebben voor onderzoek naar een geneesmiddel voor deze ziekte. Maar ook omdat we alle aandacht voor de Ziekte van Huntington toejuichen om het taboe rond de ziekte te doorbreken. We wensen alle lopers heel veel succes ! ' aldus het Campagneteam Huntington.

Steun onze lopers en Campagneteam Huntington!

PCH doneert voor iedere deelnemer die de finish haalt € 100,-. Wij gaan er dus vanuit een bedrag van € 4.000,- te kunnen doneren. Een mooi bedrag, maar daarmee zijn we er nog niet.

Wij willen proberen om minimaal € 7.500,- binnen te halen!!

 

U kunt hieraan bijdragen door een donatie te doen op bankrekening NL10INGB 0651 6851 25 t.n.v. PCH Holding BV ovv Donatie Damloop Huntington.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

 

+