HomeNieuws PCH Dienstengroep loopt €6800 bij elkaar voor Campagneteam Huntington!

PCH Dienstengroep loopt €6800 bij elkaar voor Campagneteam Huntington!

Actueel

Op zaterdag 22 september hebben 30 collega’s van PCH Dienstengroep de Damloop by Night uitgelopen. Allemaal voor het goede doel; dit keer was dat Campagneteam Huntington. Wij willen onze maatschappelijke betrokkenheid kracht bij zetten door ons in te zetten voor meer onderzoek naar de Ziekte van Huntington, een dodelijk erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS.

Wat doet Campagneteam Huntington?

Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden. Ze vergroten de bekendheid van Huntington en proberen voldoende fondsen te werven aan de hand van een landelijke campagne (doodgezwegen.nl). Alle opbrengsten hiervan gaan naar onderzoek.

Ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Maar daar is veel onderzoeksgeld voor nodig!

De bijdrage van PCH Dienstengroep

'We zijn heel blij met dit mooie sponsorbedrag dat PCH Dienstengroep voor Campagneteam Huntington heeft binnengehaald. Niet alleen omdat we nog veel geld nodig hebben voor onderzoek naar een geneesmiddel voor deze ziekte. Maar ook omdat we alle aandacht voor de Ziekte van Huntington toejuichen om het taboe rond de ziekte te doorbreken. Hartelijk bedankt aan alle lopers, begeleiders en sponsoren! ' aldus het Campagneteam Huntington.

 

Ron Kas, directeur van PCH Dienstengroep: ‘Wij zijn trots en blij, dat wij dankzij onze sponsoren na afloop van de Damloop een cheque van € 6800 konden uitreiken aan Campagneteam Huntington. Allen hartelijk bedankt voor de bijdrage!’

+