icon-arrow-right
HomeNieuws Strijp-S opent eerste écht Eindhovense parkeergarage

Strijp-S opent eerste écht Eindhovense parkeergarage

Actueel

De eerste écht Eindhovense parkeergarage is door wethouder Jannie Visscher (Verkeer) en Arno van Tilburg (directeur VolkerWessels onderneming Stam en de Koning) geopend. Het gaat om parkeergarage OM DE HOEK op Strijp-S in Eindhoven. De garage telt 550 plekken en is ontwikkeld door Mobility-S, het gebiedsmobiliteitsbedrijf van VolkerWessels en de gemeente Eindhoven. Op Strijp-S voert PCH het totale parkeerbeheer. PCH zal dan ook het parkeerbeheer van deze nieuwe parkeergarage namens Mobility-S verzorgen.

Slimme mobiliteit

Mobility-S zorgt ervoor dat iedereen op Strijp-S gastvrij wordt ontvangen. Met de ontwikkeling en exploitatie van parkeervoorzieningen investeert zij actief in alternatieve mobiliteit. Naast high-tech oplossingen als slimme navigatie, slimme laadinfra, deelsystemen en gebiedswifi zijn er de 'ouderwetse' gebiedsmeesters en koffiedames om iedereen van de juiste ontvangst te voorzien.

In het gezelschap van mobiliteitsexperts, ontwikkelaars en bewoners van Strijp-S liet wethouder Jannie Visscher haar licht schijnen over de ontwikkeling van Strijp-S en met name van de mobiliteitsbehoefte op het terrein en in groeistad Eindhoven. "We zijn in Eindhoven trots op de innovaties die hier ontwikkeld worden. Met een groeiend aantal inwoners hebben we behoefte aan slimme mobiliteit. Daar zien we hier mooie voorbeelden van."

Eindhovense nuchterheid

De naam OM DE HOEK is ontstaan uit de behoefte aan een niet-traditionele naam voor de parkeergarage, die bovendien bij Strijp-S past. De naam en stijl van de parkeergarage zijn typisch Eindhovens en dat komt ook terug in de taal en de stijl van de bebording en bewegwijzering in en rondom de garage. Dit thema wordt in de toekomst verder toegepast in parkeergarages op Strijp-S.

Ontstaan door samenwerken

OM DE HOEK is ontwikkeld en gerealiseerd door diverse VolkerWessels ondernemingen. Mobility-S voert de exploitatie van de garage. OM DE HOEK is gelegen aan de Philitelaan en bestaat uit vijf bovengrondse niveaus die 550 parkeerplaatsen bevatten. De onderste parkeerlaag is bestemd voor de bewoners van de ernaast gelegen woonblokken 59 tot en met 63. De vier bovenste lagen zijn voor openbaar gebruik en worden gebiedsbreed ingezet. Om het elektrisch rijden te bevorderen beschikt de garage over twee laadpalen om vier elektrische auto's gelijktijdig op te laden. Begin 2018 volgt een andere duurzame ingreep: het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de parkeergarage.

 

Bron: Strijp- S

 

 

 

 

 

 

+